U bevindt zich in de sector Chemie & Petrochemie

Opslagtanks

Om hoogwaardige en veilige opslagtanks  op te leveren, is een snelle en efficiënte kwaliteitscontrole essentieel. Voor dergelijke onderzoeken zetten onze experts van Vinçotte zich in. De dienstverlening omvat de gehele levenscyclus van opslagtanks volgens bijvoorbeeld NEN-EN 14015-1 en PGS 29. Tijdens de nieuwbouwfase houden wij onafhankelijk toezicht, in de gebruiksfase verrichten we periodieke inspecties en bij wijzigingen of reparaties beoordelen en/ of inspecteren we de ontwerpvoorstellen en constructies. Het coördineren van NDO verricht door Vinçotte kan tevens verzorgd worden. Van elk gevolgd traject wordt een eindconclusie geformuleerd over de status. 

We beheersen verschillende NDO technieken voor het uitvoeren van inspecties van uw opslagtanks. Deze technieken bestaan uit ultrasoon wanddikte meten, magnetisch onderzoek, penetrant onderzoek en (on stream) radiografie. Voor de controle van uw opslagtanks beschikken onze inspecteurs over een aantal specifieke onderzoekstechnieken. 

Ontdek onze services:

  • Nieuwbouw conform EN 14015 en PGS 29
  • Instrumentele beveiliging SIF
  • Keuring voor ingebruikneming volgens PGS 29
  • Herkeuring conform PGS 29/EEMUA 159
  • Reparaties en/of wijzingen volgens PGS 29/EEMUA 159
  • Floorscanner
  • Corrosion mapping
  • Tankwand onderzoek
  • Vacuümbox lektesten

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.

Vinçotte nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
dec. 01

De opleidingskalender van 2018 is beschikbaar. Bekijk direct ons aanbod aan opleidingen zodat uw medewerkers beschikken over de ideale basis om veilig, duurzaam en efficiënt aan de slag te gaan binnen uw bedrijf.

Meer lezen
jul. 07

Op het Maintenance Value Park (MVP), het bedrijventerrein nabij de ingang van de Westerscheldetunnel in Terneuzen, bouwen ENGIE en Vinçotte een indrukwekkend nieuw pand. De twee bedrijven trekken daar aan het einde van het jaar samen in, zodat ze hun huidige samenwerking nog verder kunnen intensiveren. Bovendien vormt deze locatie een uitstekende uitvalsbasis om snelle en efficiënte dienstverlening te bieden aan hun Zeeuwse klanten.

Lees meer
mei 12

Kwaliteitsborging wordt in Nederland steeds belangrijker bij de totstandkoming van bouwwerken. De kennis, kunde en onafhankelijkheid van kwaliteitsborgers evenzeer. Vereniging KwaliteitsBorgers Nederland (VKBN) wil de kwaliteit van haar aangesloten leden bevorderen en waarborgen. 

Lees meer
mei 05

Het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 (WBDA 2016) en de Warenwetregeling drukapparatuur 2016 (WRDA 2016) zijn op 19 juli 2016 van kracht geworden, op datzelfde moment werden het ‘oude’ Warenwetbesluit drukapparatuur en de ‘oude’ Warenwetregeling drukapparatuur ingetrokken.

Lees meer