U bevindt zich in de sector Chemie & Petrochemie

Opslagtanks

Om hoogwaardige en veilige opslagtanks  op te leveren, is een snelle en efficiënte kwaliteitscontrole essentieel. Voor dergelijke onderzoeken zetten onze experts van Vinçotte zich in. De dienstverlening omvat de gehele levenscyclus van opslagtanks volgens bijvoorbeeld NEN-EN 14015-1 en PGS 29. Tijdens de nieuwbouwfase houden wij onafhankelijk toezicht, in de gebruiksfase verrichten we periodieke inspecties en bij wijzigingen of reparaties beoordelen en/ of inspecteren we de ontwerpvoorstellen en constructies. Het coördineren van NDO verricht door Vinçotte kan tevens verzorgd worden. Van elk gevolgd traject wordt een eindconclusie geformuleerd over de status. 

We beheersen verschillende NDO technieken voor het uitvoeren van inspecties van uw opslagtanks. Deze technieken bestaan uit ultrasoon wanddikte meten, magnetisch onderzoek, penetrant onderzoek en (on stream) radiografie. Voor de controle van uw opslagtanks beschikken onze inspecteurs over een aantal specifieke onderzoekstechnieken. 

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.

Vinçotte nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jan. 25

De Nederlandse industrie kent een ongekend hoog efficiencyniveau. Om dat nog te kunnen overtreffen, zal de industrie buiten haar eigen grenzen moeten samenwerken. NDT Manager Herman Lens van Vinçotte ziet om die reden steeds meer partnerships ontstaan waar opdrachtgever en -nemer op gelijk niveau staan. ‘Als je de asset integriteit als gezamenlijk doel stelt, maakt het niet uit wie welke werkzaamheden uitvoert.’

Meer lezen
sep. 07

Samen op weg naar een veilige toekomst met Inspectie 4.0

Op 4 oktober a.s. organiseert Vinçotte een inspirerende middag waarin toonaangevende klanten en partners van Vinçotte inzicht zullen geven in hoe zij op innovatieve wijze verbeteringen realiseren op het vlak van efficiëntie en veiligheid.

Meer lezen
aug. 15

De grootste uitdaging waarvoor de onderhoudssector staat heeft niet te maken met een gebrek aan kennis, maar eerder met het tegenovergestelde denkt Herman Lens, NDT manager bij Vinçotte. "Ik constateer dat veel van onze onderzoeken steeds specialistischer worden. Met als gevolg een specifieke kennis gap bij onze klanten. Die 'kennis gap’ zorgt voor veel inefficiëntie.”

Meer lezen
jul. 07

Op het Maintenance Value Park (MVP), het bedrijventerrein nabij de ingang van de Westerscheldetunnel in Terneuzen, bouwen ENGIE en Vinçotte een indrukwekkend nieuw pand. De twee bedrijven trekken daar aan het einde van het jaar samen in, zodat ze hun huidige samenwerking nog verder kunnen intensiveren. Bovendien vormt deze locatie een uitstekende uitvalsbasis om snelle en efficiënte dienstverlening te bieden aan hun Zeeuwse klanten.

Lees meer
mei 05

Het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 (WBDA 2016) en de Warenwetregeling drukapparatuur 2016 (WRDA 2016) zijn op 19 juli 2016 van kracht geworden, op datzelfde moment werden het ‘oude’ Warenwetbesluit drukapparatuur en de ‘oude’ Warenwetregeling drukapparatuur ingetrokken.

Lees meer