U bevindt zich in de sector Voedselcertificatie

GRASP

Naar het aanmeldingsformulier

GRASP is de wereldwijd toegepaste sociale standaard voor de primaire producent.

Vraagt uw afnemer naar een borging van goede arbeidsomstandigheden- en werkgeverschap?

Uw gepersonaliseerde oplossing

Vinçotte beoordeelt uw bedrijf volgens de GRASP module. De eisen die grootwinkelbedrijven stellen aan de productie van groenten en fruit, omvatten steeds vaker sociale aspecten. Om deze eisen te borgen kunt u gebruik maken van de GRASP-module (GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice).

GRASP is een add-on schema bij de GLOBALG.A.P. standaard. De module is gericht op de borging van goede arbeidsomstandigheden en werkgeverschap. Er wordt beoordeelt of de onderneming voldoet aan eisen op het gebied van onder meer personeel- en loonadministratie, pensioenen en uitbesteding van werk.

Uw resultaat

U meldt bij Vinçotte dat u aanvullend op uw GLOBALG.A.P. inspectie een beoordeling van de GRASP module wilt ontvangen. Wij zullen met u een afspraak maken voor deze beoordeling, daar waar mogelijk in combinatie met de GLOBALG.A.P. inspectie. Het is ook mogelijk om de beoordeling op een ander moment uit te voeren, een voorwaarde is dan wel dat het bedrijf reeds GLOBALG.A.P. gecertificeerd is.

Het resultaat van de GRASP beoordeling heeft een geldigheid van één jaar en loopt parallel aan het aanwezige GLOBALG.A.P. certificaat. De beoordeling van een bedrijf op de GRASP-module vindt niet plaats aan de hand van een lijst met beheerspunten, het is meer het vaststellen van een situatie. U ontvangt voor GRASP een beoordelingsrapport, welke ook wordt verstrekt aan het secretariaat van GLOBALGAP. De beoordeling wordt ook verwerkt op de GLOBALG.A.P. database en op die manier inzichtelijk voor uw afnemers.

Goed om te weten

  • De GRASP module wordt beheerd door FoodPLUS;
  • Informatie over GRASP kunt u vinden op www.globalgap.org;
  • Een GRASP beoordeling is altijd gekoppeld aan dezelfde juridische entiteit welke ook voor GLOBALG.A.P. is gecertificeerd;
  • De rapportage met bijhorende score heeft een geldigheid van één jaar;
  • De GRASP module is enkel te beoordelen in landen waar een nationaal interpretatiedocument is opgesteld. Het Nederlands interpretatiedocument kunt u vinden op www.globalgap.org

In welke situatie?

De GRASP module is bedoeld voor het teeltbedrijf. Het betreft een beoordeling van uw bedrijf gevolgd met een rapportage met bijhorende score.

Naar het aanmeldingsformulier

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.