U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Inspectie transportleidingen

Een inspectie op transportleidingen laten uitvoeren? Vinçotte Nederland is specialist in transportleiding inspecties. 

Een transportleiding is een pijpleiding die over openbaar grondgebied loopt. De transportleiding begint bij de afsluiter op het terrein van de gebruiker en eindigt bij de afsluiter op het terrein van de afnemer. De gehele leiding tussen deze beide afsluiters wordt gezien als transportleiding. Als eigenaar/gebruiker van een transportleiding dient u aan het mijnbouwbesluit te voldoen. Dit kunt u doen door aan te tonen dat u de normreeks NEN3650 heeft toegepast op de nieuwbouw of bij wijziging/reparatie van de leiding (zie artikel 10.1 van de Mijnbouwregeling). 

NEN-3650 Eisen voor buisleidingsystemen

In Nederland wordt bij transportleidingen (landleidingen) de NEN-3650-reeks gebruikt. De norm stelt algemene eisen ten aanzien van ontwerp, aanleg, veiligheid, bedrijfsvoering en –beëindiging en specifieke eisen ten aanzien van de te gebruiken materialen. Daarnaast worden er aanvullende eisen gesteld voor buisleidingen die in of nabij belangrijke waterstaatswerken is gelegen (NEN3651). 

Toezicht op transportleidingen

Vinçotte Nederland is geaccrediteerd voor alle ontwerpbeoordeling en inspectiewerkzaamheden aan transportleidingen gedurende iedere levensfase:

  • Tijdens de nieuwbouwfase verifiëren wij het ontwerp van de leiding, houden wij onafhankelijk toezicht op de vervaardiging en beoordelen de beveiliging (SIF oftewel instrumentele beveiliging).
  • Tijdens de gebruiksfase beoordelen wij het ontwerp van de reparatie/wijziging en houden toezicht tijdens de uitvoering van de reparatie/wijziging. 
  • Na afronding worden de inspectiebevindingen vastgelegd in een Conformiteitsverklaring Ontwerp, Nieuwbouw of Reparatie/Wijziging.

Vinçotte Nederland voert naast inspecties aan transportleidingen ook een scala aan andere keuringen op drukapparatuur uit. Neem via onderstaand contactformulier direct contact op voor meer informatie.

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.