U bevindt zich in de sector Chemie & Petrochemie

Reparatie aangewezen drukapparatuur

Een reparatie van aangewezen drukapparatuur laten uitvoeren? Vinçotte Nederland is specialist in het uitvoeren van drukapparatuur keuringen en reparaties.

Als gebruiker bent u verantwoordelijk voor het gebruik van uw apparatuur. Bij drukapparatuur betekent dit dat u voor de in de “Warenwetregeling drukapparatuur 2016” aangewezen drukapparatuur verantwoordelijk bent voor het tijdig uitvoeren van de periodieke herkeuring. Ook bent u ervoor verantwoordelijk dat u bij wijzigingen of reparaties van aangewezen drukapparatuur een NL-CBI betrekt. Of een drukvat aangewezen is wordt bepaald door zijn druk en inhoud. Of een installatieleiding aangewezen is wordt bepaald door zijn druk en nominale diameter.

Reparatie drukapparatuur

Een reparatie aan een aangewezen drukvat of installatieleiding moet altijd gemeld worden bij een bevoegde instantie zoals een NL-CBI. Vinçotte Nederland is een erkende NL-CBI.

Voor aanvang van de reparatie moet u altijd een reparatieplan indienen. Dit is een korte beschrijving van de reparatie en de wijze waarop de reparatie wordt uitgevoerd. Ook wordt in het reparatieplan beschreven welke NDO er wordt uitgevoerd en wat er geïnspecteerd moet worden door de NL-CBI. Tijdens de reparatie zal de NL-CBI de voorgeschreven inspecties uitvoeren. Ook zullen wij de uitvoering van het NDO controleren en toetsen aan de voorgeschreven norm.

Omvang van de reparatie

Een reparatie wordt meestal uitgevoerd onder een norm. Meestal wordt gekozen voor de norm die ook toegepast is tijdens de nieuwbouw van het drukvat of leiding. De meest voorkomende normen zijn:

  • Voor drukvaten: EN-13445 of ASME VIII of RToD
  • Voor installatieleidingen: EN-13480 of ASME B31.1 of ASME B31.3 of RToD

Reparatie aan drukapparatuur laten uitvoeren

Een reparatie moet worden bijgewoond door een erkende instantie. Vinçotte Nederland is een erkende NL-CBI. Wij zijn bevoegd voor de keuring van de reparatie op grond van onze aanwijzing door de Inspectie SZW. 

Vinçotte Nederland voert naast reparaties ook een scala aan andere inspecties en keuringen op drukapparatuur uit. Neem via onderstaand contactformulier direct contact op voor meer informatie.

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.