U bevindt zich in de sector Voedselcertificatie

Riskplaza Audit+

Een Riskplaza Audit+ status biedt meer vertrouwen en meer efficiëntie door de eliminatie van dubbele controles.

Een voedselveiligheidssysteem helpt producenten om op een gestructureerde manier de veiligheid van geleverde producten te borgen. De basis van dit systeem is een goede inventarisatie van alle mogelijke gevaren die in hun specifieke situatie aan de orde zijn. Het is lastig en tijdrovend om deze inventarisatie compleet te maken en up-to-date te houden om zodoende aan de eisen van de NVWA en de verwachtingen van afnemers te voldoen.

Afnemers dienen, in het kader van hun verantwoordelijkheid, te verifiëren of de ingekochte ingrediënten/producten veilig zijn. Hiervoor vragen zij informatie bij hun leveranciers op en/of voeren extra analyses uit. Het liefste zouden zij deze kosten willen besparen en er zonder meer op willen vertrouwen dat de productveiligheid bij hun leveranciers in goede handen is.

Uw gepersonaliseerde oplossing

Riskplaza biedt hiervoor de oplossing. Een abonnement op de Riskplaza database stelt u in staat om alle voedselveiligheidsgevaren die de inkoop van grondstoffen en ingrediënten met zich meebrengen in beeld te krijgen en uw gevarenidentificatie en risicoanalyse up-to-date te houden.

Door een Riskplaza Audit+ met goed gevolg af te ronden krijgt u een vermelding op de Riskplaza website. Hiermee laat u zien dat u voldoet aan het Riskplaza Audit+ protocol. Door inkoop bij Riksplaza Audit+ bedrijven vervalt de verplichting van de afnemer voor de verificatie van de voedselveiligheid van de ingekochte producten.

Uw resultaat

De vermelding op de Riskplaza database is voor de NVWA en uw afnemers het bewijs dat uw voedselveiligheidssysteem op orde is. De NVWA accepteert Riskplaza Audit+ als zelfcontrole systeem. De NVWA zal bij haar toezicht hier rekening mee houden. Afnemers behoeven geen extra controles meer te doen op de ingekochte ingrediënten/producten waardoor dubbele controles worden voorkomen.

Belangrijk om te weten

 • De Riskplaza database wordt beheerd door de Stichting Riskplaza: https://www.riskplaza.nl .
 • Branche/sector-organisaties werken samen met de Stichting Riskplaza om de database actueel en werkbaar te houden. Controleer of uw sector is vertegenwoordigd.
 • Om gebruik te kunnen maken van deze database dient u een abonnement af te sluiten.
 • De Stichting Riskplaza erkent certificatie-instellingen. Alleen erkende instellingen kunnen een Riskplaza Audit+ uitvoeren en uw bedrijf registreren op de Riskplaza website.
 • Vinçotte is erkend door de Stichting Riskplaza.
 • Een gecertificeerd voedselveiligheidssysteem is een voorwaarde voor de Riskplaza audit+
 • Vinçotte kan de Riskplaza Audit+ combineren met alle geaccepteerde voedselveiligheidssystemen.

In welke situatie?

Een Riskplaza audit+ van Vinçotte is een goede oplossing wanneer

 • uw afnemer een Riskplaza audit+ van u verlangt
 • u uw afnemer van dienst wil zijn door hem werk uit handen te nemen
 • u minder toezicht wil van de NVWA
 • u alle benodigde audits bij één certificatie-instelling wil onderbrengen
 • u de audits wil combineren voor maximale efficiency
 • u belang hecht aan de goede reputatie van een certificatie-instelling

Vinçotte is een toonaangevende audit, verificatie en certificatie-instelling voor de levensmiddelen- branche en aanverwante sectoren. Vinçotte verzorgt audit- en certificatie diensten met een goede kwaliteitsreputatie. Wij voeren gedetailleerde en prikkelende audits uit op het niveau wat belanghebbenden van ons verwachten. Het is onze missie om bij onze klanten niet alleen de compliance te beoordelen, maar hen tevens te inspireren tot verdere optimalisaties.

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.