U bevindt zich in de sector Voedselcertificatie

IFS Broker

Als gespecialiseerde instelling certificeert Vinçotte uw handelsbedrijf deskundig en efficiënt tegen de IFS Broker standaard.

Uw afnemer verlangt dat uw bedrijf een geldig certificaat heeft en geeft hierbij aan een sterke voorkeur te hebben voor de IFS Broker norm. U wilt hieraan voldoen.

U bent op zoek naar een norm die u richting geeft om uw kwaliteitssysteem vorm en inhoud te geven maar u wilt voldoende vrijheid geeft voor op risicoanalyse gebaseerde keuzes.

U zoekt een certificatie-instelling met de juiste expertise om uw kwaliteits- en voedselveiligheids- systeem op een deskundige en praktische wijze te beoordelen en te certificeren.

U zoekt een instelling met een goede kwaliteitsreputatie zodat uw afnemers het behalen van het IFS certificaat extra weten te waarderen.

Uw gepersonaliseerde oplossing

Vinçotte is specialist in certificatie van bedrijven in de levensmiddelensector tegen marktstandaarden zoals de IFS Broker. Wij hebben een volledige erkenning van de IFS om IFS Broker audits uit te voeren. Onze auditoren zijn ruim gekwalificeerd zodat de audit ook gecombineerd kan worden met andere marktstandaarden zoals de BRC Agents & Brokers. De audits worden in de Nederlandse taal uitgevoerd.

Vinçotte onderhoudt nauwe contacten met de IFS. Hierdoor passen wij de juiste interpretaties toe en voorzien wij u van de jongste informatie zodat u optimaal voorbereid bent op de audits. Onze werkwijze is erop gericht om, samen met u, uw afnemers optimaal tevreden te houden.

Uw resultaat

Met uw IFS Broker certificaat voldoet u aan de wens van uw afnemers. Met een IFS certificaat van Vinçotte laat u zien dat u het kwaliteitssysteem goed op orde heeft. U bent steeds optimaal geïnformeerd zodat u goed voorbereid bent op nieuwe ontwikkelingen. De audits worden efficiënt in het Nederlands uitgevoerd, waar nodig als combi-audits waarbij dubbele controles worden voorkomen. Uw organisatie wordt zodoende het minste belast.

Belangrijk om te weten

 • De IFS Broker norm wordt beheerd door de IFS organisatie. Alle informatie over de IFS en IFS standaarden is te vinden op: http://www.ifs-certification.com/index.php/en/
 • De IFS publiceert alle gecertificeerde bedrijven in een database die toegankelijk is voor leden.
 • IFS certificering mag alleen worden uitgevoerd door erkende certificatie-instellingen.
 • De IFS standaarden zijn gratis te downloaden vanaf de IFS website.
 • De IFS Broker standaard is alleen van toepassing op bedrijven die levensmiddelen verhandelen of hierin bemiddelen. Voor logistiek en productie zijn aparte IFS standaarden beschikbaar.
 • De IFS Broker standaard kent een scoringssysteem die het mogelijk maakt gecertificeerde bedrijven onderling kwalitatief te vergelijken.
 • De IFS Broker standaard kent twee niveaus van certificatie (foundation/higher level), welke afhankelijk is van de behaalde score.
 • In Nederland worden de audits uitgevoerd door Vinçotte Nederland B.V.

In welke situatie?

 • Wanneer uw afnemer een IFS Broker certificaat van u verlangt.
 • Bij export van uw producten naar Duitsland, Frankrijk, Italië.
 • Bedrijven die een zorgvuldige toetsing wensen van hun voedselveiligheidssysteem.
 • Bedrijven die een goede richtlijn willen hebben voor de inrichting van hun kwaliteitssysteem.
 • Bedrijven die zaken willen doen met een certificatie-instelling met een goede kwaliteitsreputatie.
 • Bedrijven die via een specialistische certificatie-instelling altijd goed geïnformeerd willen zijn.

Vinçotte is een toonaangevende audit, verificatie en certificatie-instelling voor de levensmiddelen- branche en aanverwante sectoren. Vinçotte verzorgt audit- en certificatie diensten met een goede kwaliteitsreputatie. Wij voeren gedetailleerde en prikkelende audits uit op het niveau wat belanghebbenden van ons verwachten. Het is onze missie om bij onze klanten niet alleen de compliance te beoordelen, maar hen tevens te inspireren tot verdere optimalisaties.

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.