U bevindt zich in de sector Voedselcertificatie

On the way to PlanetProof

Naar het aanmeldingsformulier

On the way to PlanetProof is het keurmerk voor duurzame plantaardige producten.

Voldoet u aantoonbaar aan de eisen van uw afnemer omtrent duurzaamheid?

Uw gepersonaliseerde oplossing

Vinçotte certificeert uw bedrijf conform het On the way to PlanetProof certificatieschema. 

Stichting MilieuKeur (SMK) beheert het certificatieschema. SMK werkt al meer dan 25 jaar voor het bedrijfsleven aan het verduurzamen van producten en bedrijfsvoering. SMK doet dat samen met een uitgebreid netwerk van overheden, producenten, brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties, retailers, adviesbureaus, wetenschap en ketenpartijen.

Het certificatieschema is gebaseerd op een integrale benadering van de verduurzaming van plantaardige producten, de criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus. Belangrijke duurzaamheidsthema's maken onderdeel uit van de certificatieschema’s voor plantaardige producten uit de open- en bedekte teelt zoals:

  • Gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen
  • Energie- en watergebruik
  • Emissie van broeikasgassen
  • Biodiversiteit
  • Etc.

Uw resultaat

Er wordt door Vinçotte jaarlijks een audit uitgevoerd. Ten bate van de controle voor On the way to PlanetProof worden er door Vinçotte ook(blad)monsters genomen en geanalyseerd op residuen van gewasbeschermingsmiddelen (op elk eerstejaars bedrijf 1 bladmonster, bij vervolginspecties worden steekproefsgewijs bij 25 % van de bedrijven een bladmonster genomen). Wanneer blijkt dat aan de criteria van het certificatieschema wordt voldaan ontvangt u van Vinçotte het On the way to PlanetProof certificaat.

Belangrijk om te weten

  • Het certificatieschema On the way to PlanetProof wordt beheerd door stichting Milieukeur (SMK);
  • De meest recente en geldende certificatieschema staat gepubliceerd op de website van SMK;
  • Wanneer u een certificatietraject wenst aan te gaan dient u zich hiervoor aan te melden bij Vinçotte via het aanmeldformulier.

In welke situatie?

Wanneer uw afnemer eist dat uw producten aantoonbaar duurzaam zijn geproduceerd kunt u dit realiseren met een On the way to PlanetProof certificaat van Vinçotte. Mocht u van uw afnemer de vraag krijgen voor certificatie, neem dan gerust contact met ons op voor verdere informatie.

Naar het aanmeldingsformulier

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.