U bevindt zich in de sector Voedselcertificatie

GLOBALG.A.P.

Naar het aanmeldingsformulier

GLOBALG.A.P. is de wereldwijd toegepaste productiestandaard voor de primaire producent.

Voldoet u aan de eisen van uw afnemer omtrent traceerbaarheid, voedselveiligheid, milieu en medewerkers?
Voldoet u aan Europese regelgeving omtrent Hygiëne voor voedsel?

Uw gepersonaliseerde oplossing

Vinçotte certificeert uw bedrijf volgens de GLOBALG.A.P. standaard. Deze standaard is ontstaan door samenwerking van een groep grote Europese supermarktketens. Vanuit dit samenwerkingsverband zijn er in 1997 voorschriften opgesteld waaraan telers van primaire producten zoals bijvoorbeeld aardappelen, groenten en fruit aan moeten voldoen. De voorschriften staan bekend als de GLOBALG.A.P. standaard (voorheen bekend als EUREPG.A.P.).

De G.A.P. staat voor ‘Good Agricultural Practice’, letterlijk vertaald ‘Goede Agrarische Praktijken’. Naast voedselveiligheid besteedt GLOBALG.A.P. ook aandacht aan traceerbaarheid, milieu, natuur en arbeidsomstandigheden van medewerkers.

De GLOBALG.A.P. standaard die betrekking heeft op de plantaardige teelt (akker- en tuinbouw) zijn goedgekeurd als hygiënecode voor de primaire plantaardige sector. Bedrijven met het GLOBALG.A.P. certificaat voldoen hierdoor aantoonbaar aan de Europese eisen omtrent hygiëne voor voedsel.

Uw resultaat

Jaarlijks dient u een zelfbeoordeling (interne audit) uit te voeren conform de checklist welke van toepassing is voor uw bedrijf. U neemt maatregelen daar waar noodzakelijk en u meldt zich bij Vinçotte aan voor certificatie. Wij zullen een afspraak met u maken voor de inspectie. Wanneer de inspectie met goed resultaat is doorlopen ontvangt u het certificaat. Uw bedrijf wordt vermeld in de internationale GLOBALG.A.P. database waardoor uw certificering zichtbaar wordt voor uw afnemers.

Belangrijk om te weten

  • De GLOBALG.A.P. standaard wordt beheerd door FoodPLUS;
  • Informatie over GLOBALG.A.P. kunt u vinden op www.globalgap.org;
  • GLOBALG.A.P. certificering vindt plaats per juridische entiteit waarbij o.a. de geteelde gewassen worden vermeld in de scope;
  • Een GLOBALG.A.P. certificaat heeft een geldigheid van één jaar, jaarlijks wordt er opnieuw een inspectie uitgevoerd;
  • Zelfbeoordelingslijsten en aanvullende documentatie kunt u vinden op www.globalgap.org of op uw klantenportal;
  • GLOBALG.A.P. is opgebouwd uit modules. De aard van uw bedrijfsactiviteiten en de geteelde gewassen zijn bepalend voor het aantal van toepassing zijnde modules;
  • Een GLOBALG.A.P. certificaat is evt. uit te breiden met een ‘add on’ zoals het Albert Heijn (AH) protocol. Een ‘add on’ betreft een aanvullende specifieke module welke gevraagd kan worden door uw afnemer.

In welke situatie?

GLOBALG.A.P. certificering is bedoeld voor het teeltbedrijf. De reikwijdte van uw GLOBALG.A.P. certificaat eindigt daar waar de verantwoordelijkheid voor het product wordt overgedragen aan de afnemer.

Naar het aanmeldingsformulier

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.