U bevindt zich in de sector Voedselcertificatie

BRC Food

Naar het aanmeldingsformulier

Als gespecialiseerde instelling certificeert Vinçotte uw levensmiddelen productiebedrijf deskundig en efficiënt tegen de BRC Food standaard.

Uw afnemer verlangt dat uw bedrijf een geldig GFSI-erkend certificaat heeft en geeft hierbij aan een sterke voorkeur te hebben voor de BRC Food norm. U wilt hieraan voldoen.

U bent op zoek naar een norm die u richting geeft om uw kwaliteitssysteem vorm en inhoud te geven en vindt dat de BRC Food norm u hier prima bij ondersteunt.

U zoekt een certificatie-instelling met de juiste expertise om uw kwaliteits- en voedselveiligheids- systeem op een deskundige en praktische wijze te beoordelen en te certificeren.

U zoekt een instelling met een goede kwaliteitsreputatie zodat uw afnemers het behalen van het BRC certificaat extra weten te waarderen.

Uw gepersonaliseerde oplossing

Vinçotte is specialist in certificatie van bedrijven in de levensmiddelensector tegen marktstandaarden zoals de BRC Food. Wij hebben een volledige erkenning van de BRC om BRC Food audits uit te voeren. Onze auditoren zijn ruim gekwalificeerd zodat de audit ook gecombineerd kan worden met vrijwillige aanvullende modules en/of andere marktstandaarden zoals de IFS Food. De audits worden in de Nederlandse taal uitgevoerd.

Vinçotte onderhoudt nauwe contacten met de BRC. Hierdoor passen wij de juiste interpretaties toe en voorzien wij u van de jongste informatie zodat u optimaal voorbereid bent op de audits. Onze werkwijze is erop gericht om, samen met u, uw afnemers optimaal tevreden te houden.

Uw resultaat

Met uw BRC Food certificaat voldoet u aan de wens van uw afnemers. Met een BRC certificaat van Vinçotte laat u zien dat u het kwaliteitssysteem goed op orde heeft. U bent steeds optimaal geïnformeerd zodat u goed voorbereid bent op nieuwe ontwikkelingen. De audits worden efficiënt in het Nederlands uitgevoerd, waar nodig als combi-audits waarbij dubbele controles worden voorkomen. Uw organisatie wordt zodoende het minste belast

Belangrijk om weten

 • De BRC Food norm wordt beheerd door de BRC (British Retail Consortium): http://www.brc.org.uk/
 • Alle informatie over de BRC standaarden is te vinden op: http://www.brcglobalstandards.com/
 • De BRC-normen zijn opgesteld om te voldoen aan de juridische due dilligence verplichtingen.
 • De BRC publiceert alle gecertificeerde bedrijven in een openbare database op hun website.
 • BRC certificering mag alleen worden uitgevoerd door erkende certificatie-instellingen.
 • De BRC beoordeelt certificatie-instellingen met een sterren-score: http://www.brcdirectory.com/
 • De BRC publiceert veel ondersteunende documenten en vertalingen. Deze zijn verkrijgbaar/in te zien via een abonnement op “BRC Participate”: http://www.brcparticipate.com/
 • De BRC Food standaard is alleen van toepassing op bedrijven die levensmiddelen bewerken. Voor Non-food, handel en logistiek zijn aparte BRC standaarden beschikbaar.
 • De BRC Food kent enkele vrijwillige aanvullende modules die gecombineerd kunnen worden uitgevoerd, zoals: Traded Goods, ASDA module. Er zullen meer modules worden ontwikkeld. Neem contact op voor de laatste stand van zaken.
 • De BRC heeft een systeem voor onaangekondigde audits waaraan vrijwillig kan worden deelgenomen.
 • De BRC Food norm kent verschillende niveaus van certificatie (AA, A, B, C, D), afhankelijk van het aantal en de zwaarte van de geconstateerde verbeterpunten.
 • In Nederland worden de audits uitgevoerd door Vinçotte Nederland B.V.

In welke situatie?

Een BRC Food certificaat van Vinçotte is een goede keuze voor:

 • Levensmiddelen be/verwerkende bedrijven die een GFSI-erkend certificaat willen behalen
 • Wanneer uw afnemer een BRC Food certificaat van u verlangt.
 • Bij export van uw producten naar Engeland.
 • Bedrijven die een zorgvuldige toetsing wensen van hun voedselveiligheidssysteem.
 • Bedrijven die een goede richtlijn willen hebben voor de inrichting van hun kwaliteitssysteem.
 • Bedrijven die zaken willen doen met een certificatie-instelling met een goede kwaliteitsreputatie.
 • Bedrijven die via een specialistische certificatie-instelling altijd goed geïnformeerd willen zijn.

Vinçotte is een toonaangevende audit, verificatie en certificatie-instelling voor de levensmiddelen- branche en aanverwante sectoren. Vinçotte verzorgt audit- en certificatie diensten met een goede kwaliteitsreputatie. Wij voeren gedetailleerde en prikkelende audits uit op het niveau wat belanghebbenden van ons verwachten. Het is onze missie om bij onze klanten niet alleen de compliance te beoordelen, maar hen tevens te inspireren tot verdere optimalisaties.

Naar het aanmeldingsformulier

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.