U bevindt zich in de sector Voedselcertificatie

FSSC 22000

Vinçotte certificeert bedrijven in de Food sector die bewust kiezen voor een eigen voedselveiligheids-systeem op maat.

Uw afnemer verlangt dat uw bedrijf een geldig GFSI-erkend certificaat heeft. U wil hieraan voldoen maar heeft geen gedetailleerde voorschriften nodig om uw voedselveiligheidssysteem vorm te geven. U heeft uw systeem specifiek ingericht voor uw situatie en kunt prima onderbouwen dat hiermee de voedselveiligheid goed wordt geborgd. U zoekt een certificatie-instelling met voldoende expertise om uw beheersmaatregelen op waarde te kunnen inschatten en uw keuzes en oplossingen te kunnen bevestigen.

Uw gepersonaliseerde oplossing

Vinçotte is erkend en geaccrediteerd voor het verstrekken van FSSC 22000 certificaten in de Food sector. Onze auditoren zijn ervaren professionals en worden speciaal geselecteerd zodat ze bekend zijn met de “best practices” in uw sector. Door hun werkervaring kunnen ze zich prima verplaatsen in uw situatie en reële afwegingen maken bij de beoordeling van uw specifieke situatie, uw processen en uw beheersmaatregelen . Door hun expertise dragen zij bij aan bewustwording van uw medewerkers en door hun enthousiasme inspireren zij tot optimalisaties.

Uw resultaat

Met onze audits weet u dat uw systeem voldoet aan wat afnemers en de overheid van uw verwachten. Het door Vinçotte verstrekte FSSC 22000 certificaat is een bevestiging dat u in uw specifieke situatie in staat bent, met het door u ingerichte voedselveiligheidssysteem, om veilige producten te produceren. Het Vinçotte certificaat wordt door uw afnemers erkend en is voor hen een bevestiging dat u binnen uw sector een prima handelspartner bent.

Belangrijk om te weten

 • De FSSC 22000-norm wordt beheerd door de “Foundation for Food Safety Certification”.
 • Informatie over de FSSC 22000-norm is te vinden op www.fssc22000.com.
 • De ISO 22000-norm vormt de basis voor de FSSC 22000-norm. Daarnaast gelden aanvullende eisen en reglementen in de vorm van ISO-normen en FSSC 22000-documenten.
 • De FSSC 22000-documenten zijn te downloaden via http://www.fssc22000.com/documents/support/downloads.xml?lang=en
 • De FSSC 22000-norm dekt specifieke schakels in de keten van de levensmiddelensector, de diervoeder sector en de sector van de verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen. Daarom kunnen niet alle bedrijven tegen deze norm worden gecertificeerd. De stichting werkt steeds aan uitbreiding van het toepassingsgebied. Neem contact met ons op voor de laatste stand van zaken.
 • Afhankelijk van uw activiteiten en uw producten zijn aanvullende normen van toepassing ten behoeve van het basisvoorwaardenprogramma. Wij kunnen u hierover informeren.
 • Alleen door de stichting erkende certificatie-instellingen mogen FSSC 22000 certificaten verstrekken. Vinçotte is door de stichting erkend.
 • De FSSC 22000 heeft een Q-module voor een gecombineerde ISO 9001 certificatie.
 • In Nederland worden de audits uitgevoerd door Vinçotte Nederland B.V.

In welke situatie?

 • Bedrijven die een GFSI certificaat willen behalen.
 • Bedrijven die grondstoffen en halffabricaten produceren bestemd voor levensmiddelen.
 • Bedrijven die geen behoefte hebben aan de gedetailleerde specifieke eisen uit andere GFSI erkende certificatienormen.
 • Bedrijven die een zorgvuldige toetsing wensen van hun voedselveiligheidssysteem.
 • Bedrijven die hoge eisen stellen aan eigen processen en procedures.

Vinçotte is een toonaangevende audit, verificatie en certificatie-instelling voor de levensmiddelen- branche en aanverwante sectoren. Vinçotte verzorgt audit- en certificatie diensten met een goede kwaliteitsreputatie. Wij voeren gedetailleerde en prikkelende audits uit op het niveau wat belanghebbenden van ons verwachten. Het is onze missie om bij onze klanten niet alleen de compliance te beoordelen, maar hen tevens te inspireren tot verdere optimalisaties.

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.