U bevindt zich in de sector Voedselcertificatie

Beter Leven keurmerk (BLk)

Met het Beter Leven keurmerk (BLk) van Stichting Beter Leven keurmerk wordt dierenwelzijn inzichtelijk.

Voldoet u aan de eisen van uw afnemer omtrent dierenwelzijn?

Uw gepersonaliseerde oplossing

In 2022 hebben de Vinçotte groep en Kiwa hun krachten gebundeld. Zowel Vinçotte als Kiwa zijn actief met audit- en certificatiediensten in de Agro en Food sector en daardoor worden bepaalde diensten vanaf 2023 gecentraliseerd uitgevoerd. Met ingang van 1 januari 2023 zijn ‘Beter Leven keurmerk’ certificatietrajecten van Vinçotte ondergebracht bij Kiwa VERIN (u kunt deze link volgen voor meer informatie incl. contactgegevens Kiwa Verin).

De BLK standaard wordt beheerd door de Stichting Beter Leven keurmerk, welke zich met deze standaard als doel heeft gesteld stappen te zetten naar meer welzijn voor ‘consumptiedieren’. Door met bedrijven afspraken te maken over meer leefruimte, verrijkingsmaatregelen en over andere verbeteringen, wil de stichting diervriendelijker geproduceerd vlees in de schappen te krijgen.

Uw resultaat

De criteria van de BLk standaard kunt u raadplegen via de website van stichting Beter Leven keurmerk. U treft voorbereidingen op uw bedrijf en meldt zich aan bij stichting Beter Leven keurmerk. Wij zullen dan contact met u opnemen voor het inplannen van de inspectie. Wanneer de inspectie met goed resultaat is doorlopen ontvangt u van ons het certificaat.

Belangrijk om te weten

  • De BLk standaard wordt beheerd door de stichting Beter Leven keurmerk;
  • Informatie over BLk kunt u vinden op de website van de stichting BLk;
  • Een BLk certificaat heeft een geldigheid van één jaar, jaarlijks wordt er opnieuw een inspectie uitgevoerd.

In welke situatie?

De BLk standaard is ingericht voor de gehele dierlijke productieketen. Een voorwaarde voor primaire bedrijven om deel te nemen aan het Beter Leven keurmerk is het werken in ketens en deelname aan een kwaliteitssysteem als IKB Ei/Kip en KAT. Indien u als veehouder deel wilt nemen aan het Beter Leven keurmerk, dient u contact op te nemen met uw afnemer voor aanmelding bij de stichting Beter Leven keurmerk. Na acceptatie van de aanmelding door de Stichting kan Vinçotte de controle en certificatie verzorgen. Een voorwaarde voor verwerkende bedrijven en supermarkten is dat zij eerst een administratieve goedkeuringsproces doorlopen bij de Stichting zelf. Na goedkeuring kan Vinçotte de audit en certificatie verzorgen.

Interesse in deze oplossing? Neem contact op!

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Stel hieronder uw vraag aan ons gespecialiseerde team.