15 juli

Wil je iets bereiken, dan is die ruimte er ook bij Vincotte.

Dave Timmer, operations manager Noord:

“Mooie uitdaging om onze offshore business een boost te geven”

Ooit begon Dave Timmer als operator non-destructief onderzoek (NDO) bij Vinçotte. Inmiddels is hij manager operations Noord op de Alkmaarse vestiging. In totaal werkt hij nu alweer zo’n twintig jaar bij ons. “Ik heb tussentijds nog wel bij een ander bedrijf gewerkt, maar toen ik de kans kreeg om weer bij deze prettige club aan de slag te gaan als projectmanager, heb ik die met beide handen aangepakt.” 

Impuls voor offshore

Vanuit de functie van projectmanager stoomde hij door naar de rol van accountmanager. Sinds drieënhalf jaar zit hij in Alkmaar. “Van meet af aan zag ik dat we best veel zouden kunnen bereiken op het gebied van offshore. Op een gegeven moment ben ik gevraagd of ik als operations manager Noord die tak van sport een impuls wilde geven. Zoiets hoef je me maar één keer te vragen.” 

Dave introduceerde nieuwe technieken voor inspecties en NDO. “Sinds kort zijn onze mensen ook getraind voor onderzoeken door middel van rope acces (touwentechniek – red.). Zo hoeven onze klanten geen steigers te bouwen. Dat scheelt ze tijd en geld.” 

Zijn focus op de offshore heeft Vinçotte tot nu toe geen windeieren gelegd: “We hebben zo’n veertien medewerkers die de offshoretraining hebben gevolgd. Nog niet zo lang geleden deden we heel af en toe een klus op zee. Nu zijn we continu met zo’n tien medewerkers offshore bezig.”

Om de planning rond te krijgen, werkt Dave nu zelfs al met inleners. “Wat dat betreft kunnen we nog wel goede mensen gebruiken.”

Ruimte om te groeien

Gevraagd naar wat Vinçotte een fijne werkgever maakt, zegt Dave: “Het is een compacte, dynamische organisatie met korte lijnen. Wil je iets bereiken, dan is die ruimte er ook. En laat ik vooral ook niet de leuke collega’s vergeten. We werken hier met een vaste schil van NDO’ers en inspecteurs die al jaren bij ons werken. Stuk voor stuk mensen met wie het prettig schakelen en samenwerken is. Dat zoveel mensen al lang bij Vinçotte werken, zegt ook wel iets over de organisatie.”

“Wat daarnaast ook belangrijk is: ons werk is vakinhoudelijk zeer uitdagend. De offshore is sowieso al een bijzondere tak van sport en daarbinnen zijn we als Vinçotte druk bezig met innovatie. Naast de conventionele onderzoekstechnieken voor NDO maken we bijvoorbeeld steeds vaker gebruik van nieuwe advanced technieken.”

Aandacht voor strategie

Ondertussen zit Dave nog steeds goed bij Vinçotte. “Dankzij de explosieve groei de afgelopen drie jaar staat er inmiddels een vacature open voor een werkvoorbereider/planner. Als we straks ook nog een salesmanager kunnen aannemen, dan geeft me dat nog meer ruimte om aandacht te besteden aan beleid en strategie. Want ik geloof sterk dat we binnen de offshore nog meer kunnen bereiken. Nee, wat dat betreft ben ik hier nog lang niet klaar.”


Kom jij Vinçotte versterken?

Wil je eens van gedachten wisselen over wat een Vinçotte-carrière voor jou kan betekenen? 

Neem dan contact om met onze HRM-afdeling via HRM@VINCOTTE.NL of (076) 571 22 88.
Of bekijk de actuele vacatures op Vincotte.nl/nl/werken-bij-vincotte