07 januari Actualiteit

Van ISACert naar Vinçotte: de meeste gestelde vragen en antwoorden voor klanten

Per 1 januari 2021 gaat ISACert verder als Vinçotte Nederland. Wat betekent dit voor u als klant? We geven u hier graag de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Waarom gaat ISACert verder als Vinçotte Nederland?

Met zo’n 2.000 professionals, meer dan 60.000 klanten en ruim 1.000.000 uitgevoerde opdrachten per jaar is Vinçotte nu al de grootste inspectie- en certificeringspartij in de Benelux. Om in de toekomst nog verder te kunnen groeien in Nederland, is het belangrijk om met één gezicht naar buiten te treden.

Door allemaal dezelfde visuele identiteit te gebruiken, versterken we de herkenbaarheid van ons merk. Van agro & food-sector tot industrie – wie het Vinçotte-logo straks ziet, legt meteen de link met onpartijdigheid, objectiviteit en betrouwbaarheid.

Verandert er iets in de dienstverlening?

Vinçotte Nederland BV neemt de bestaande RvA-accreditaties over en sluit nieuwe licentieovereenkomsten af met alle bestaande schemaeigenaren (bijv. IFS, IKB etc.). Zo kunt u gewoon bij ons terecht voor de audit-/inspectiedienstverlening die u van ons verwacht. Kan ik nog steeds bij mijn vaste contactpersoon terecht? Goed om te weten: alle medewerkers van Vinçotte ISACert Nederland BV verhuizen mee naar Vinçotte Nederland BV. Daardoor blijft ook uw vaste contactpersoon gelijk.

Wat gebeurt er met de lopende certificaten?

Alle lopende certificaten blijven geldig en aanwezig in de databanken van de schemaeigenaren.

  • Heeft u een ISACert-certificaat dat vóór 30 juni 2021 vervalt? Dan blijft uw certificaat gewoon geldig tot de vervaldatum.
  • Ligt de vervaldatum van uw certificaat ná 30 juni 2021? Dan krijgt u uiterlijk 20 juni een hernieuwd certificaat met Vinçotte-logo. Daar hoeft u zelf niets voor te doen.
Hoe zit het met hercertificeringen, nieuwe overeenkomsten en wijzigingen?

Voor nieuwe contracten en herbeoordelingen op uw verzoek is Vinçotte Nederland B.V. de juridische entiteit waarmee u na 1 januari 2021 zaken doet. Ook bij wijzigingen in de te inspecteren/auditeren standaard en/of het aantal benodigde audituren, ontvangt u een nieuwe offerte van Vinçotte Nederland B.V.

Wat doet u na 1 januari 2021 met bijvoorbeeld de ISACert-logo’s die u in uw communicatie gebruikt?

We vragen u om alle ISACert-gerelateerde communicatie-uitingen, zoals stickers en logo’s op uw briefpapier, aan te passen met het Vinçotte-logo. Tot 30 juni 2021 geldt een gedoog- /overgangsperiode. Daarna vragen we u om alleen nog het blauwe Vinçotte-logo te voeren. Goed om te weten: bij een hernieuwde of een nieuwe inspectie of certificering zorgt de Vinçotte-auditor of - inspecteur uiteraard voor een certificaat en/of keurmerk met het juiste logo.

Wat betekent de overstap naar Vinçotte Nederland voor de tarieven?

De prijsstelling voor de dienstverlening van Vinçotte Nederland volgt die van ISACert. Zoals gebruikelijk, vindt er wel een jaarlijkse herijking van de tarieven plaats.

Wat zijn de administratieve gevolgen van de overstap naar Vinçotte Nederland?

Uiteraard proberen we de administratieve gevolgen van de wijziging zoveel mogelijk voor u te beperken. Op de eerstvolgende factuur van Vinçotte Nederland staan alle gegevens voor uw financiële administratie gepresenteerd. We vragen u vriendelijk om het juiste inkoopadres, BTW- en rekeningnummer in uw administratie op te nemen.

Wat gebeurt er met de automatische incasso's ?

Betaalt u uw facturen via automatische incasso? Dan neemt Vinçotte Nederland deze incasso-opdracht over.

Heeft u nog andere vragen?

Neem gerust contact met uw vertrouwde contactpersoon in Zwolle. We zijn van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9 tot 17 uur.