25 oktober

Fijne collega’s, grote betrokkenheid en korte lijnen

Ming Willenborg, technical expert & integrity engineer process industry

“We maken Nederland nog mooier en veiliger”

Een jaar geleden maakte ze de overstap naar Vinçotte. En van die stap heeft ze tot nu toe geen enkel moment spijt gehad. Ming Willeborg werkt op de Groninger vesting van Vinçotte als technical expert & integrity engineer process industry.  

Ze legt uit: “De functiebenaming integrity engineer is een vrij recente ontwikkeling. Sommigen hebben het over mechanical piping engineer of pipe stress engineer, maar ik vind dat het begrip integrity het beveiligingsaspect van mijn werk beter onderstreept. Zijn de ontwerpen, tekeningen en berekeningen die klanten voor nieuwe installaties aanleveren, van dien aard dat de veiligheid geborgd is?”

Continuïteit en ervaring

Met jaren werkervaring bij de grote ingenieurs- en consultancybureaus en in de TIC-branche – TIC staat voor Testing, Inspection & Certification – werd ze vorig jaar door Vinçotte benaderd om in Groningen aan de slag te gaan. Ming ging daarbij niet over één nacht ijs. “De eerste gesprekken met de organisatie hebben me veel vertrouwen gegeven. Gezien de lange historie in de Benelux was voor mij wel duidelijk dat de continuïteit van de onderneming wel gegarandeerd is.” 

 “Ook het feit dat er heel veel mensen met een rijke ervaring op mijn werkterrein bij Vinçotte werken, vind ik een groot pluspunt. Zo kun je elkaar versterken. En dat merk ik dagelijks: een ontwerpbeoordeling vergt om zoveel inzicht. Het is fijn dat je via korte lijnen met mensen kunt schakelen die over die benodigde ervaring beschikken.”

Inwerken
De introductieperiode bij Vinçotte ervoer Ming als zeer aangenaam. “Je wordt goed begeleid. Dat heb ik bij andere werkgevers wel minder ervaren. Als je zo in het diepe wordt gegooid, loop je ook het risico om fouten te maken. Ik vind dat niet matchen met een veiligheidsgerichte organisatie. Gelukkig was dat bij Vinçotte goed geregeld.”

Hydrogen Valley 

Volgens Ming speelt Vinçotte adequaat in op nieuwe ontwikkelingen in de markt. “Neem bijvoorbeeld de energiemarkt, waar nieuwe soorten energie steeds belangrijker worden. Door die focus op energievernieuwing weten we steeds meer grote projecten binnen te slepen. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met een groot project voor een RJF-installatie op de Maasvlakte, voor hernieuwbare vliegtuigbrandstof. Het leuke van dat soort nieuwbouwprojecten is dat ik er als integrity engineer van a tot z bij betrokken ben.” 

Wat waterstof betreft zit ze overigens in Groningen al helemaal goed. Ming legt uit: “Er zijn hier allerlei ontwikkelingen gaande. Het Noorden is namelijk de eerste Europese regio die de status van Hydrogen Valley heeft gekregen. Dus er staat hier nog veel te gebeuren.” Ming krijgt alle gelegenheid om ook zelf bij te dragen aan die vernieuwing. “Omdat Vinçotte een compacte organisatie is, raak je sneller betrokken bij innovatietrajecten.”

Vrijheid

Ming waardeert het enorm dat Vinçotte als werkgever haar een grote vrijheid geeft. “Je hoeft niet altijd tussen negen en vijf op je plek te zitten. Als je liever ’s avonds werkt, dan is dat ook goed. Als het maar afkomt.” “En er is ook veel ruimte voor initiatief. Met veel mensen in het veld viel het me op dat we allemaal vrij solo ons werk deden. Met de introductie van het senioroverleg delen we nu ervaringen en kennis met elkaar. Bovendien draagt het eraan bij dat alle neuzen binnen het team nog meer dezelfde kant uitwijzen. Je merkt dat zo’n initiatief vanuit Vinçotte zeer wordt gewaardeerd.” 

Veiliger 
Gevraagd naar waarom mensen bij Vinçotte zouden moeten solliciteren, reageert ze enthousiast: “Fijne collega’s, een grote betrokkenheid, korte lijnen en veel kennis zijn uiteraard erg belangrijk, maar je doet ook nog eens werk dat ertoe doet. Samen maken we Nederland nog mooier en veiliger. Ik vind het bijzonder dat ik daaraan mag bijdragen.”

 

Kom jij Vinçotte versterken?

Wil je eens van gedachten wisselen over wat een Vinçotte-carrière voor jou kan betekenen? 

Neem dan contact om met onze HRM-afdeling via HRM@VINCOTTE.NL of (076) 571 22 88.
Of bekijk de actuele vacatures op Vincotte.nl/nl/werken-bij-vincotte